Sve što jest

Sve što jest
Božanska suština je sveobuhvatno mjesto čiste mudrosti i kreativne energije. Ona obuhvaća našu ljubav i mjesto je za trenutna iscjeljenja, manifestacije i najviše istine. To je Sedmi nivo postojanja.

Ovaj nivo postojanja tvori sve ostale; to je subatomski izvor svega što postoji. Kroz Sedmi nivo postojanja shvaćamo i da nismo odvojeni, već povezani na svaki nivo postojanja.

Čiste istine su Sedmi nivo i Stvoritelj svega što jest. Duh se kreće i isprepliće, vežući zajedno sve što postoji. Neki ljudi ovu energiju nazivaju Duhom Svetim, a drugi je nazivaju „izvorom“ ili „Božanskom suštinom“. U ThetaHealingu nazivamo to “Sve što jest.” Bez obzira na to kako ga nazivate, vaša čista namjera, korištena s Theta moždanim valovima, je odlučujući faktor u pristupu ovoj energiji čiste ljubavi.

Kada se iscjelitelj poveže sa Sedmim nivoom i bude svjedok Stvoriteljeve moći liječenja, iscjeljenje će biti učinjeno. To je tako jednostavno. Iscjelitelji koji rade na ovom nivou mogu postići trenutno iscjeljenje, mada se mora poštovati klijentova slobodna volja i njihova vjerovanja možda blokiraju iscjeljenje. Sedmi nivo postojanja obuhvaća iscjelitelja s ljubavlju dok mijenja ljudsku vibraciju do razine savršenstva.

Energija Kreacije sastoji se od čistog oblika ljubavi s beskonačnom inteligencijom koja je višedimenzionalno povezana sa svim stvarima, od najmanje čestice do najveće galaksije u svemiru. Ta kreativna energija dolazi u ovaj svemir u svom najčišćem stanju i stvara čestice. To je u svom najobičnijem obliku u svom mjestu podrijetla; Sedmi nivo postojanja.

Suština čiste misli ima točnu, pravu vibraciju da prođe na Sedmi nivo postojanja i koristi najčišći oblik energije za iscjeljenje. Sedmi nivo postojanja sastoji se od čiste energije Kreacije. To su Alfa i Omega planeta postojanja. To je nivo postojanja koji „jednostavno je“. Krajnja snaga i čista istina su Stvoritelj svega što jest. Stvoritelj svega što postoji svugdje. Energija Kreacije postoji svugdje. To je sve je oko nas.

Kad pojedinac postane svjestan svoje sposobnosti da ovu energiju koristi lako i bez napora, ima potencijal stvaranja svoje stvarnosti. S tom svjesnošću vrijeme prestaje postojati. Sva odvajanja koja se temelje na dualnosti nestaju kako bi otkrila čistu suštinu najbožanstvenijeg i najljubaznijeg Stvoritelja svega što jest, a s tim dolaze i trenutačna odgovornost i rezultati.